071-2510101   info@het-ivp.nl

CORONA BELEID IVP

Per 25 februari 2022 komt er een einde aan de 1.5 meter afstandsregel en is een mondkapje alleen nog verplicht in het OV en op de luchthaven.
Omdat wij als organisatie te maken hebben met kwetsbare doelgroepen, willen we hier voorlopig als volgt mee omgaan:
– Vanaf maandag 28 februari is het niet meer noodzakelijk om 1.5 meter afstand te bewaren, ook niet in de gangen of de wachtkamer. 
Wij zullen er echter wel naar streven die afstand zo veel mogelijk te blijven hanteren.
– Graag willen wij wel voorlopig nog wel een mondkapjesplicht blijven hanteren in de wachtkamer, als u daar met meerdere mensen zit. 
– Als iedereen probeert zo veel mogelijk op tijd te zijn zou het niet zo hoeven zijn dat er lang contact met anderen in de wachtkamer is.
– We verzoeken U echter nog wel voor het betreden van het pand uw handen te desinfecteren met de beschikbare gel in de wachtkamer.
– Het is niet nodig om een mondkapje te dragen als U door het pand loopt.
– In geval er tijdens de behandeling sprake is van contact binnen 1.5 meter, langer dan een kort moment, is het aan de behandelaar en cliënt zelf om afspraken te maken
over het al dan niet dragen van een mondkapje. 
– We schudden nog steeds geen handen
– We gaan er tevens nog steeds van uit dat zowel wij als onze cliënten bij klachten dat elkaar zullen melden, zodat we ervoor kunnen kiezen op therapie via ZOOM over te stappen.
De basismaatregelen: ventileren, handen wassen, in elleboog hoesten en niezen en testen bij klachten blijven van kracht.

De actuele RIVM richtlijn ‘verantwoord inzetten van personeel’ treft U hier
aan: https://lci.rivm.nl/lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/ Deze richtlijn beschrijft de situatie rondom
corona gerelateerde klachten, wanneer testen, quarantaine en thuisisolatie etc.

 

Links

error: Beveiligd, Uw kunt bij ons geen content kopiëren.